Stiahnite si PDF
Ročná správa 2014
ROČNÁ SPRÁVA 2014
sk en

Ročná správa - 02. profil

Slovanet - Sídlo
Konsolidovaný obrat za rok 2014: 52,567 mil. eur
Počet zamestnancov (k 31. 12. 2014): 226
Počet zákazníkov (k 31. 12. 2014): 68 000

Ročná správa 2014

Profil spoločnosti

Slovanet je jedným z najvýznamnejších hráčov slovenského telekomunikačného trhu. Operátor je celoslovenským poskytovateľom komplexných telekomunikačných služieb pre všetky zákaznícke segmenty - od domácností a menších firiem až po veľké organizácie a korporácie. Riešenia internetovej komunikácie, dátových služieb, telefonovania, bezpečnosti a zábavy ponúka zákazníkom samostatne alebo v balíkoch. Stovky významných klientov využívajú od Slovanetu služby virtuálnych privátnych sietí, ktoré im poskytujú spoľahlivé a bezpečné dátové prepojenie pobočiek. Formou veľkoobchodnej spolupráce s menšími operátormi rozvíja obchodné aktivity aj v tejto oblasti.

Slovanet zabezpečuje aj služby a konzultácie v oblasti bezpečnosti sietí, IT, projektov a budovania LAN aj WAN sietí. Zároveň dodáva príslušný hardvér a softvér, poskytuje servisné služby, poradenstvo a školenia na všetky dodané riešenia.


História a súčasnosť

Slovanet patrí medzi najdlhšie pôsobiace subjekty na telekomunikačnom trhu. V súčasnej podobe bol síce založený v roku 1999, no história jeho predchodcov siaha až do roku 1954. Od roku 2006 bola majoritným akcionárom Slovanetu spoločnosť Asseco Central Europe, patriaca do významnej medzinárodnej skupiny firiem z oblasti informačno-komunikačných technológií Asseco Group. Druhým akcionárom Slovanetu s pôvodne 49%-ným podielom je spoločnosť SNET a. s., vlastnená pôvodným vrcholovým manažmentom spoločnosti. V roku 2014 sa spoločnosť SNET stala 100%-ným akcionárom Slovanetu a od 1.4.2015 sa obe spoločnosti zlúčili, čím sa Slovanet zároveň stal jedným z mála telekomunikačných operátorov s výlučne slovenským kapitálom. Zámerom súčasného akcionára je pokračovať v raste spoločnosti a hľadať nové možnosti jej rozvoja.

Od roku 2007 Slovanet uskutočňuje stratégiu systematického rastu využitím akvizícií, ako aj kontinuálnymi investíciami do vlastnej optickej a bezdrôtovej infraštruktúry. Jej cieľom je presúvať stále väčší podiel prevádzky z prenajatých sietí na vlastnú vybudovanú, alebo odkúpenú infraštruktúru. Po prevzatí a integrácií spoločností WiMAX Telecom a M-Elektronik (2011) získal Slovanet koncom roka 2012 do svojho majoritného vlastníctva ďalší telekomunikačný podnik MadNet, a.s. pôsobiaci na juhozápadnom Slovensku. Zatiaľ poslednou akvizíciou operátora je banskoštiavnická PO-MA, s ktorou koncom roka 2014 prevzal aj miestnu sieť káblovej televízie. Paralelne s integráciami získaných sietí uskutočňuje ich modernizácie spolu s investíciami do ich rozširovania.


Identifikačné a kontaktné údaje

Obchodné meno: Slovanet, a. s.

Sídlo: Záhradnícka 151, 821 08 Bratislava

IČO: 35 954 612

Internetová stránka: www.slovanet.sk

Pobočky, miesta predaja a servisné strediská: Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bratislava, Brezno, Dunajská Streda, Kežmarok, Košice, Krupina, Poprad, Pre¬šov, Šamorín, Trenčín, Veľký Meder, Žilina, Zlaté Moravce

Spoločnosť Slovanet je zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, odd. Sa, vložka č. 3692/B.